Versenykiírás

A versenyről

Adatvizualizációs versenyünk a kiskereskedelmi értékesítés és kedvezményprogramok világába enged betekintést az OTP Kedvezményprogram adatain keresztül.

A verseny nyitott, így bárki részt vehet rajta, nem csak a Budapest BI Fórumra regisztrált résztvevők. Lehetséges egyedül illetve csapatban is indulni. A versenyen szívesen látjuk mind a professzionális szakembereket, mind az adatvizualizációval saját kedvtelésükre foglalkozókat. A részvételhez előzetes nevezés szükséges.

Az adatok

Adatállományunk  az OTP Kedvezményprogram működése során keletkező adatokból  tartalmaz egy anonimizált, véletlenszerűen kiválasztott mintát, amely három hónapra terjed ki. 

Az adatok részletes leírása az Adatleírás oldalon olvashatóak. Az adatokra és adatvizualizációkra vonatkozó felhasználási feltételek itt találhatóak.

Az elemzéshez a bank szakértői adtak néhány ötletet, ezek itt olvashatóak.

Nevezés

A versenyre nevezni és adatokat letölteni itt lehet: Nevezési űrlap.

A nevezéseket 2017. november 9-én lezárjuk.

Versenyrend

A versenyre benevezni kívánt pályaműveket 2017. november 12-én (vasárnap) éjfélig kell megküldeni a szervezők részére. A pályázatnak kötelezően tartalmazni kell egy maximum két oldal terjedelmű összefoglalót PDF formában, amely röviden bemutatja az elemzést.

A összefoglalók alapján a szakmai zsűri kiválasztja a legjobbnak ítélt pályamunkákat, amelyek bekerülnek az élő döntőbe.

A zsűri elnöke  Gozlán Illés, az OTP Bank data science vezetője, a tagjai Szűcs Krisztina adatvizualizációs szakértő és Georgiu Achilles, a CEU professzora. A zsűrizés szempontjai:  az elemzés/adatmegjelenítés kreativitása, az ábrázolás minősége és érthetősége, üzleti felhasználhatóság.

További részletes információk a versenyzésről a FAQ dokumentumban olvashatóak.

Döntő

A verseny nyilvános döntője 2017. november 16-án, csütörtökön kerül megrendezésére a  Mercure Buda hotelben, a Budapest BI Fórum helyszínen. A legjobb pályamunkák kiállítása 17:00 és 18:00 között látható, a nagydöntő 18:00-kor kezdődik.

A döntőn a részvétel mindenkinek ingyenes, regisztrálni   Meetup vagy Facebook eseményünknél lehet.

Díjazás

A verseny díjait az OTP Bank ajánlja fel, a következő kategóriákban:

  • Csapatverseny. Ebben a számban maximum 3 fős csapatok nevezhetnek. Az első helyezett díja 200.000 forint, a második helyezett díja 100.000 forint.
  • Egyéni verseny. Ebben a kategóriában egyedül indulhatnak a szereplők, a díjazás itt is 200.000 forint az első és 100.000 forint a második helyezett részére.
  • Diákverseny. A Diákversenyben nappali tagozatos diákok vehetnek részt (a tanulói jogviszony igazolása szükséges). A Diákverseny első helyezettje 50.000 forintos díjazásban részesül.
  • Különdíj. A kategória díjakon kívül a zsűri különdíjjal ismeri el a valamilyen szempontból kiemelkedő alkotást. A különdíj összege 50.000 forint.

A zsűri  fenntartja a jogot, hogy egyes díjakat megosztva ítéljen oda, vagy egyáltalán ne adjon ki. A zsűri ki is zárhat pályázatokat, ha úgy itéli meg, hogy a verseny szellemiségével ellentétesek A nyertesek részére a díjakat az OTP Bank biztosítja Prepaid kártyán, amelyek átadása a verseny után történik.  

Támogatók

A verseny támogatója és adatszolgáltató partnere az OTP Bank.

otp_logo

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.