Information is Beautiful Awards 2023 – Arts, Entertainment & Culture shortlist

Folytatjuk a 2023-as Information is Beautiful Awards shortlistjének bemutatását az Arts, Entertainment & Culture kategóriával. A pályamunkák itt tekinthetőek meg.

Jesus Christ Superstar

Nadezda Andrianova egy adatalapú plakátot készített a Jézus Krisztus szupersztár rockoperához.

A honlapján az elkészítési folyamatot is részletesen bemutatja változatos vizualizációkkal. Az elnyújtott rombuszok a rockopera egy-egy dalát szemléltetnek, a méretük az időbeli hosszúságukat, a színeik pedig a szereplőket és az ismétlődő zenei részleteket jelölik. Ahogy maga az opera, a vizualizáció is két részre oszlik a felvonások mentén.

The Poet's Journey

Michela Lazzaroni Dante Isteni színjátékának elemzését jelenítette meg vizualizációjával.

A mű három könyvéhez külön ábrázolásokat készített, tematikához illeszkedő jelölésekkel. A képen a pokol könyvének vizualizációja látható, mind a 33 éneknél megjelölve a felbukkanó vagy említett karaktereket. A színek, minták és árnyékolás mind külön jellemzőjét jelöli a szereplőknek.

Ripple Effect

Dorsey Kaufmann művészeti installációja a víz szennyezettségét fedi fel hangokon, fényen és a víz mozgásán keresztül.

A víz összetételét szoftveresn hanghullámokká alatították át. A hangszórók tetejére tálcákban vizet helyeztek, így amikor a szennyezettséget jelölő hangsávokat lejátsszák, a vízen minták rajzolódnak ki. Minél magasabb a szennyezettsége a víznek, annál intenzívebb a mozgása. A ledek akkor villannak fel, amikor az adatpontok átlépik az ajánlott maximum szintjét a szennyezőanyagnak.

A teljes shortlist itt tekinthető meg.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.