2019 Versenykiírás

A versenyről

A verseny nyitott, így bárki részt vehet rajta, nem csak a Budapest BI Fórumra regisztrált résztvevők. Nevezni lehetséges egyedül, illetve csapatban is. A versenyen szívesen látjuk mind a professzionális szakembereket, mind az adatvizualizációval saját kedvtelésükre foglalkozókat. A pályázatok elkészítésére bármilyen eszköz használható.

Adatok

Adatállományunk  a Világbank országstatisztikáiból tartalmaz egy válogatást. Az éves bontású adatok a 1960-2015 évekre vonatkoznak és a következő mezőket tartalmazzák:

  • Country, Region, Income Group: Az országokra vonatkozó jellemzők
  • Topic, Indicator name: Az egyes mutatókat azonosító mezők
  • Year:  A vonatkozó év
  • Value:  A mutató értéke

Az adatokból egy rövid leírás és minta itt érhető el.

 

A teljes állomány 18 főbb csoportban több tucatnyi mutatót tartalmaz, közte népesedési, oktatási, és egészségügyi  jellemzőkkel. Az egyes mutatók  időbeli lefedettségét ez a vizualizáció mutatja be:

A teljes adatbázis a nevezést követően lesz letölthető.

Nevezés

A versenyre egyénileg vagy maximum 3 fős csapatban lehet nevezni. A versenyzés és értékelés egyetlen, közös kategóriában történik, a nevezés típusától függetlenül.

Online nevezés itt.

A sikeres nevezés után megküldjük a teljes adatállomány letöltési linkjét.

Versenyrend

A versenyre benevezni kívánt pályaműveket 2019. november 10-én (vasárnap) éjfélig kell megküldeni a szervezők részére. A pályázatnak kötelezően tartalmaznia kell egy maximum két oldal terjedelmű összefoglalót is PDF formában, amely röviden bemutatja az elemzést.

Az összefoglalók alapján a szakmai zsűri kiválasztja a legjobbnak ítélt pályamunkákat, amelyek bekerülnek az élő döntőbe. A zsűrizés szempontjai:  az elemzés/adatmegjelenítés érdekessége és kreativitása, az ábrázolás minősége és érthetősége,  üzleti felhasználhatóság.

Döntő

A verseny döntője a Budapest BI Fórum konferencia programjának részeként 2019. november 13-én, szerdán késő délután kerül megrendezésre a Mercure Buda Castle Hill hotelben.

Díjazás

A legjobbnak ítélt munkák készítői adatvizualizációs szakkönyveket nyerhetnek. A fődíj egy ingyenes belépő a 2020-as Budapest BI Fórumra.

További információk a versenyről a FAQ Dokumentumban olvashatóak.

 

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.