Versenykiírás 2020

Versenykiírás 2020

A versenyről

A verseny nyitott, így bárki részt vehet rajta, nem csak a Budapest BI Fórumra regisztrált résztvevők. Nevezni lehetséges egyedül illetve csapatban is. A versenyen szívesen látjuk mind a professzionális szakembereket, mind az adatvizualizációval saját kedvtelésükre foglalkozókat. 

A pályázatokat két kategóriában várjuk:

  • Statikus adatvizualizációk
  • Interaktív dashboardok

A pályázatok elkészítésére bármilyen eszköz használható.

Adatok

Adatállományunk  a Szallas.hu portálon megvalósult idei foglalásokból tartalmaz egy anonimizált, előszűrt, véletlen mintavétellel készült válogatást. A leválogatásba olyan 2020-as foglalások kerültek be, ahol az utazás is 2020-ra esik. Az előszűrés során eltávolításra kerültek bizonyos kiugró, ritkán előforduló vagy egyéb szempontból speciális értékek.

Az állományban szereplő mezők:

  • Region: A szálláshely régiója
  • City: A szálláshely települése
  • AccomodationType: A szálláshely típusa
  • BookingMonth: A hónap sorszáma, amikor a foglalás történt
  • ArrivalMonth: A hónap sorszáma, amikor az utazás megkezdődött
  • DaysToGo: A napok száma a foglalás dátuma és az utazás kezdőnapja között
  • LengthOfStay: A foglalás hossza napban
  • GuestCount: A foglalásban szereplő személyek száma

Az adatállomány a versenybe történő nevezés után lesz töltető le.

Nevezés

A versenyre egyénileg vagy maximum 3 fős csapatban lehet nevezni. A versenyzés és értékelés egyetlen, közös kategóriában történik, a nevezés típusától függetlenül.

Nevezési űrlap

Versenyrend

A versenyre nevezni kívánt pályaműveket 2020. november 22-én (vasárnap) éjfélig kell megküldeni a szervezők részére.

Ekkor elegendő egy összefoglalót beadni PDF formátumban , amely a vizuálok mellett tartalmazzon egy maximum 2 oldalas szöveges ismertetőt is, amely röviden bemutatja a pályamunkát.

Az összefoglalók alapján a szakmai zsűri kiválasztja a legjobbnak ítélt pályamunkákat, amelyek bekerülnek az élő döntőbe. A zsűrizés szempontjai:  az elemzés/adatmegjelenítés érdekessége és kreativitása, az ábrázolás minősége és érthetősége,  üzleti felhasználhatóság.

Döntő

A verseny döntője a Budapest BI Fórum  konferencia záró eseményeként 2020. november 25-én (szerda) késő délután kerül megrendezésre. A döntőben a versenyzők 5 perces terjedelemben mutathatják be alkotásukat, beleértve a dashboard kategória interaktív elemeit is.

Díjazás

A verseny fődíja egy ingyenes belépő a következő Budapest BI Fórum konferenciára. A további helyezettek adatvizualizációs szakkönyveket nyerhetnek.

További részletes információk a versenyről a FAQ dokumentumban olvashatóak.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.