Versenykiírás 2018

A versenyről

A verseny nyitott, így bárki részt vehet rajta, nem csak a Budapest BI Fórumra regisztrált résztvevők. Nevezni lehetséges egyedül illetve csapatban is. A versenyen szívesen látjuk mind a professzionális szakembereket, mind az adatvizualizációval saját kedvtelésükre foglalkozókat. A pályázatok elkészítésére bármilyen eszköz használható.

Adatok

Adatállományunk  a Budapest Airport forgalmi statisztikából tartalmaz egy válogatást. A havi bontású adatok a 2013-2017 évekre vonatkoznak és a következő mezőket tartalmazzák:

  • Year, Month: Az időszakot azonosító év és hónap
  • Country, City: A desztinációt azonosító mezők
  • ATM (AIR Traffic Movement): Fel- és leszállások száma
  • PAX: Szállított utasok száma
  • Capacity: rendelkezésre álló ülések száma

Az adatokból egy rövid, 100 soros minta itt érhető el.

A teljes állomány több mint 5.000 sorból áll, és a versenybe történő benevezés után lesz letölthető.

Nevezés

A versenyre egyénileg vagy maximum 3 fős csapatban lehet nevezni. A versenyzés és értékelés egyetlen, közös kategóriában történik, a nevezés típusától függetlenül.

Online nevezés: Nevezési űrlap

A sikeres nevezés utáni megküldjük a teljes adatállomány letöltési linkjét.

Versenyrend

A versenyre benevezni kívánt pályaműveket 2018. november 11-én (vasárnap) éjfélig kell megküldeni a szervezők részére. A pályázatnak kötelezően tartalmaznia kell egy maximum két oldal terjedelmű összefoglalót is PDF formában, amely röviden bemutatja az elemzést.

Az összefoglalók alapján a szakmai zsűri kiválasztja a legjobbnak ítélt pályamunkákat, amelyek bekerülnek az élő döntőbe. A zsűrizés szempontjai:  az elemzés/adatmegjelenítés érdekessége és kreativitása, az ábrázolás minősége és érthetősége,  üzleti felhasználhatóság.

Döntő

A verseny döntője a Budapest BI Fórum konferencia programjának részeként 2018. november 14-én, szerdán késő délután kerül megrendezésre a Mercure Buda hotelben.

Díjazás

A legjobbnak ítélt munkák készítői adatvizualizációs szakkönyveket nyerhetnek. A fődíj egy ingyenes belépő a 2019-es Budapest BI Fórumra.

További részles információk a versenyről a FAQ dokumentumban olvashatóak.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.