Visszatér a Makeover Monday a leggyakoribb újévi fogadalmakkal

Sorozatunk a #MakeoverMonday közösségi adatvizualizációs projektet követi. Arról, hogy mi is ez, itt olvashatunk.

2024-ben folytatódik a Makeover Monday megújult honlappal és új csapattal. Az idei első kihívás témája a britek leggyakoribb újévi fogadalmai nemek és korcsoportok szerint bontva. Rengetegen tették közzé a saját munkájukat, különböző megközelítéseket alkalmazva. Sokan a bar chartok és a különbségeket bemutató vízszintes diagramok mellett döntöttek, voltak akik trellisben gondolkodtak, és a slope chart is népszerű volt.

Britons Most Common New Year's Resolutions

Andy Kriebel, a Makeover Monday egyik alapítója és korábbi házigazdája megfogadta, hogy idén minden héten elkészíti a saját vizualizációját a kihívásra.

Az újévi fogadalmakat abc sorrendben láthatjuk. Gyakoriságának nemek közötti eltérését Gantt diagramon ábrázolta, és színekkel jelölte, hogy a férfiak vagy a nők körében volt-e népszerűbb a fogadalom.

The Britons Most Common New Year's Resolutions for 2024

Minkó Mihály megragadta a Makeover Monday nyújtotta lehetőséget, hogy a Coloraide Python könyvtárral generáljon komplementer színeket a vizualizációjához.

A dumbbell charton szintén a nemek közötti eltéréseket láthatjuk, a fogadalmak népszerűségének csökkenő sorrendjében.

New Year's Resolutions

Varga Tamás a fogadalmak népszerűségének nemek és korcsoportok közötti megoszlását dotploton mutatta be.

A nagyobb, türkizkék körök mutatják az összesített előfordulását a fogadalmaknak, míg a kisebb színes körök az egyes csoportokon belüli népszerűségét.

New Year Resolutions

Chimdi Nwosu, a Makeover Monday csapat egyik új tagjának Tableau dashboardján két curvy bump chartot láthatunk, amelyek a fogadalmak korcsoportokon belüli előfordulását mutatják be.

Míg a baloldali chart interaktív, a jobb oldalon egy statikus ábrát látunk, amely a korcsoportok között leginkább növekedő, csökkenő, valamint azonos népszerűségű fogadalmakat emeli ki.

New Year Resolutions - Briton

Israel Ayoola small multiple waffle charton mutatta be a fogadalmak népszerűségét.

A sorokban a korosztályokat, az oszlopokban az egyes fogadalmakat láthatjuk. A "gófrikon" a színnel kitöltött pöttyök jelölik, hogy a korcsoportnak hány százaléka jelölte meg az adott újévi fogadalmat.

2024 Briton's New Year's Resolutions

Rado Zatovic trellisén a körök, vagy jobban mondva foltok méretével jelenítette meg a fogadalmak népszerűségét az egyes korcsoportokban.

Halvány rózsaszínnel jelölte a referenciát, ami a legnépszerűbb fogadalmak korcsoporton belüli előfordulása volt.

Korábbi Makeover Monday írásaink itt találhatóak.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.