Information is Beautiful Awards 2022 – COVID-19

Két éves kihagyás után a napokban hirdették ki a Data Visualization Society és az Information is Beautiful csapata által rendezett Information is Beautiful Awards idei nyerteseit. Ebben a posztukban a COVID-19 különleges kategória díjazottjait mutatjuk most be.

A többi kategória dobogós helyezettjei itt találhatók.

Stopping the spread

A harmadik helyezett, a Reuters scrollytelling-je a vakcinázottság arányától függő szimulációban mutatta be azok hatékonyságát. A vizualizáció legvégén egyedileg beállítható a vakcinázott népesség aránya, illetve az oltások hatékonysága. Ezek függvényében más-más ütem szerint zajlik a szimuláció.

Privacy Preserving Proximity Tracing

A második helyezett vizualizáció a COVID-19 nyomkövető appok helyzetét vizsgálja, szintén scrollytelling-ként. A rendszer minden előnyét és hátrányát megmutatja, a decentralizáltságtól, az automatikus értesítésektől a téves jelzések előidézéséig.

MTA Ridership Changes due to Covid-19

A dobogó legfelső fokára állhatott a TWO-N Inc. csapata akik New York metróhálózatát vizsgálták a pandémia első hulláma alatt. A vizualizáció megmutatja többek között a különböző demográfiai csoportok és különböző szomszédságok közötti eltéréseket. Alsó-Manhattan megállóiban több mint 90%-kal visszaesett a közlekedők száma, ezzel szemben a szegényebb városrészben, ahol kevesebben engedhették meg maguknak, hogy ne járjanak dolgozni, még ekkor is nagyjából az emberek egyharmada használta a metrókat.

Korábbi koronavírussal kapcsolatosírásaink itt találhatóak.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.