Választási eredmények bemutatása

A nagyon mozgalmas kedd éjszaka alatt a híroldalak folyamatosan frissítették adatvizualizációikat.

Financial Times

A Financial Times egy klasszikus térképen mutatja az adatokat, de külön miniplotokon megjelenítve az egyes államok elektorainak számát is.

Az adatok megjelennek vonaldiagrammokon is, az előzetes felmérések alapján csoportosítva az államokat. Az oszlopdiagrammok hossza egyben az elektori szavazatok számát mutatja.

The New York Times

A New York Times hasonló ábrája az eredmények feldolgozottságát és az adott államban vezető jelölt előnyének  mértékét emeli ki.

A "Tracking the Vote Count"vizuálok pedig azt mutatják be, hogy a feldolgozottság mértékének növekedésével hogyan változott egyes államokban a jelöltek helyzete.

A Share of Total Vote térkép az országos teljes feldolgozottságot mutatja.  Az ábrán látható, hogy az egyes államokban a voksok hány százalékát számolták már össze.

The Wall Street Journal

Az elsődleges ábrázolás egy csempéket alkalmazó kartogramm, ahol minden blokk egy-egy elektori szavazatot jelent.

A szegmentált oszlopdiagramm itt is jelen van, a hangsúly az eredmények százalékos megoszlására irányul.  Egyedi sajátosság, hogy ez a vizuál nem minden államra mutat adatot.

 

The Economist

A Graphic Detail szintén egy hagyományos térképen mutatja az eredményeket, azonban úgy, hogy a körök mérete jelzi az államokhoz tartozó elektorok számát is.

 

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.