Heti Makeover Monday – 2020. 1. hét

Sorozatunk a #MakeOverMonday közösségi adatvizualizációs projektet követi. Arról, hogy mi is ez, itt olvashatunk.

Az év első Makeover Monday feladata a sportkedvelőknek kedvez ugyanis a szervezők egy a Gallup által felvett felmérés adatait osztották meg, amelyből kiderül, hogy milyen sportot néznek szívesen az Amerikaiak. Ezen a héten is számos érdekes megközelítés született, ezekből válogattunk néhányat.

1).  Lewis Williams egy rank diagramot készített, ami megmutatja, hogy a 2004 és 2017 közötti felmérés szerint mely sportok voltak a legnépszerűbbek az amerikai tévénézők körében.

America's most popular sport - Lewis Williams

2).  Timea Demeter munkájában kiemelte, hogy a minden évben népszerű amerikai futball mellett a legnagyobb növekedést a foci közvetítések nézése érte el. Továbbá arra is kitért, hogy egyre több nézőnek nincs kedvenc sportja, amit szívesen követne.

America's favourite sport to watch (2004-2017) - Timea Demeter

3). Parul Kapoor két oszlopdiagramot készített, hogy bemutassa 2007 és 2017 között mely sportok voltak a legnépszerűbbek, illetve, hogy népszerűségük milyen arányban változtak pozitív és negatív irányban.

Football still American's favourite spectator sport but soccer gained the most popularity from 2007 to 2017 - Parul Kapoor

 

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.