Heti Makeover Monday – 2019. 40. hét

Sorozatunk a #MakeOverMonday közösségi adatvizualizációs projektet követi. Arról, hogy mi is ez, itt olvashatunk.

A Makeover Monday szervezői London népességének növekedéséről és a várható további emelkedés témájáról osztották meg a 40. heti feladatot, amely újraalkotását a résztvevők fantáziájára bízták.

A héten is számos vizualizáció született, ezekből válogattunk néhányat:

1) Luca Urzí munkájában London városnegyedeit jeleníti meg egy térképen, amely színezése akképpen változik, hogy az évenkénti növekedés hatására hányan lakják az adott területet.

London Population Predictions – Luca Urzí

2) Christine Rietmann munkájának érdekessége, hogy a populációs évenkénti változást egy korfán jeleníti meg, mely bal oldalán a férfi, jobb oldalán a női népességet reprezentálja.

London Population Prediction 2020-2050 - Christine Rietmann

3) Justin Zhang munkájában pedig a népesség növekedést kor és nemi megoszlás viszonylatában mutatja be évenként areachartok segítségével.

London Population Predictions through 2050 - Justin Zhang

4) Timothy Hong vizualizációjában készített egy színes chartot, amelyben korosztályonként mutatja be az évről évre történő népesség növekedést. A szürke vonal pedig a diagram fölött egy predikció, amely a várható népességet mutatja 2049-ben, Londonban. A vizualizációból készült  animált változat is, amit  itt lehet megtekinteni.

How The Population in London Will Grow by Age Group? - Timothy Hong

 

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.